De Philodendron Prince of Orange is een schitterende plant die bekend staat om zijn felgekleurde oranje bladeren. Deze bladeren verkleuren langzaam naar donkergroen wanneer ze ouder worden. Daarom zul je vaak meerdere tinten oranje in deze plant tegen komen.

De plant komt oorspronkelijk uit midden- en zuid Amerika en is aardig zeldzaam in Nederland. In dit artikel leggen wij je uit hoe je deze plant optimaal verzorgt en waar je hem kunt kopen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar kan ik een Philodendron Prince of Orange het beste kopen?

De Philodendron Prince of Orange is erg bijzonder. Je zal hem dan ook niet zomaar bij je lokale tuincentrum kunnen kopen.

Gelukkig hebben onze vrienden van PLNTS.com hem te koop voor slechts €17,95. Of kies voor een baby Prince of Orange voor maar €6,95!

✅ Binnen 2 werkdagen bezorgd
4,6/5 van 12.000 reviews
✅ 30 dagen gezondheidsgarantie

Philodendron Prince of Orange kopen

Hoe kan ik mijn Philodendron Prince of Orange stekken?

Als je zo’n zeldzame en mooie plant in huis hebt is het natuurlijk superlijk supergaaf als je deze kan vermeerderen door te stekken! Gelukkig is het niet moeilijk om de Philodendron Prince of Orange te stekken. Je doet dit als volgt:

  1. Stek alleen in de lente of zomer, dit is de periode waarin de plant het meeste energie heeft. Stekken kost de plant namelijk aardig wat energie.
  2. Kies een stengel van ongeveer 15 cm lang. Met minimaal 1 blad en 1 knoop (dit is de plek waar bladeren en wortels uit groeien)
  3. Snijdt de stengel van de plant.
  4. Zet de afgesneden stengel in een glas water. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komen. Anders gaan ze rotten.
  5. Ververs het water iedere week.
  6. Wacht een paar weken. Er zullen vanzelf nieuwe worteltjes groeien.
  7. Plant je stekje over op aarde als de wortels een paar centimeter lang zijn.
  8. Geef je stekje de eerste paar dagen extra veel water. Zo kunnen de wortels wennen aan de overgang van water op aarde. Hierna kun je overgaan op normale verzorging.
  9. Veel plezier met je stekje!  🙂

Hoeveel licht en welke standplaats heeft mijn Philodendron Prince of Orange nodig?

Philodendron Prince Of Orange Kopen Verzorging

Kies voor een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is perfect. Zorg er voor dat je midden op de dag, wanneer de zon het sterkst is, directe zon wordt vermeden. Direct zonlicht (zeker in de zomer) kan de bladeren beschadigen.

Hoeveel water heeft mijn Philodendron Prince of Orange nodig?

Geef je Philodendron Prince of Orange water zodra de bovenste 2 cm van de aarde droog is geworden. Laat de aarde nooit volledig uitdrogen, maar zorg ervoor dat deze altijd licht vochtig is.

Wanneer je water geeft kun je dit het best doen met de “soak and dry” methode. Bij deze methode geef je net zoveel water totdat het uit de onderkant (via de gaten) van de pot komt lopen.

Zorg er wel voor dat het overtollige water goed kan weglopen. Wanneer de wortels te lang in water staan kunnen deze gaan rotten.

Houdt er rekening mee dat afhankelijk van de temperatuur je plant meer of minder water nodig heeft. Zo heeft hij in de zomer veel meer water nodig dan in de winter.

Tip: Vergeet je wel eens je planten water te geven of ga je op vakantie? Maak gebruik van een waterdruppelaar! Met dit simpele en goedkope product krijgt je plant tot wel 2 weken automatisch water. Ideaal om je leven wat makkelijker te maken. Bekijk ze nu!

Wat voor aarde heeft mijn Philodendron Prince of Orange nodig?

Kies voor een luchtige potgrond zodat de wortels niet te nat blijven en gaan rotten. Voeg daarom altijd wat perliet aan je aarde toe. Perliet zijn kleine stukjes witte steen. Ze zorgen ervoor dat de grond luchtig blijft en minder compact wordt. Dit is extra fijn voor de wortels van je plant. Deze hebben naast vocht ook lucht nodig om niet te gaan rotten.

Wanneer moet mijn plant verpot worden?

Philodendron Prince of Orange kopen verzorging verpotten

Deze plant is een relatief snelle groeier. Wanneer de groeisnelheid een stuk minder wordt, en de plant kleinere bladeren ontwikkelt, kan dit een teken zijn dat het tijd is om je plant te verpotten. Let wel op dat de plant in de herfst en winter een stuk minder snel groeit dan in de zomer.

Als je zeker wilt zijn of je plant echt verpot moet worden kun je deze met kluit en al uit de pot halen. Als je ziet dat wortels helemaal tegen de rand van de pot zijn aangegroeid is het zeker tijd om hem te verpotten. Kies voor een pot die ongeveer 20% groter is dan de oude.

Heeft mijn Philodendron Prince of Orange voeding nodig?

Ja. Wanneer je wilt dat je plant optimaal groeit kun je er voor kiezen om hem 1 keer per maand plantenvoeding te geven tijdens het groeiseizoen (lente+zomer) . Philodendron planten hebben over het algemeen maar weinig plantenvoeding nodig. Let dus goed op dat je niet te vaak geeft! Wanneer je te veel plantenvoeding geeft komen er te veel mineralen in de grond. Dit kan voor gele en bruine bladeren zorgen.

Philodendron Prince of Orange kopen verzorging

Wat voor temperatuur en luchtvochtigheid heeft mijn plant nodig?

Temperatuur: De Philodendron Prince of Orange voelt zich het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 27°.

Luchtvochtigheid: Zorg voor een luchtvochtigheid van minimaal 50% of hoger. Omdat dit een tropische plant is, groeit hij optimaal bij een hoge luchtvochtigheid. Je kunt er dus voor kiezen om deze plant 1x per week te besproeien met een plantenspuit.

Is de Philodendron Prince of Orange giftig?

Ja deze plant is giftig bij inname. Hou hem dus uit de buurt van huisdieren of kinderen.

Meest voorkomende problemen Philodendron Prince of Orange

Gele of bruine bladeren

Als de randen van het blad bruin worden is dit het gevolg van te weinig water geven. Als de bladeren geel worden terwijl je wel genoeg water geeft kan dit het gevolg zijn van te veel water geven.

Bleke bladeren

Zijn het gevolg van te weinig zonlicht. Zet je plant op een lichtere plek, maar vermijd direct zonlicht overdag (zeker in de lente en zomer)!

Bladeren verwelken opeens of worden geel

De belangrijkste oorzaak hiervan is wortelrot. Veroorzaakt door te veel water geven. Het kan ook het gevolg zijn van een schimmelinfectie aan de wortels. Controleer direct de wortels van de plant. Als de wortels te erg beschadigd zijn en het een jonge plant is kun je hem helaas misschien niet meer redden. Wanneer het een oudere plant is kun je ervoor kiezen om hem te stekken (zie hierboven).

Opeens donker plekken op de bladeren

Kan het gevolg zijn van blootstelling aan te koude lucht. Verwijder de beschadigde plekken/bladeren en zet je plant op een warmere plek.

Op zoek naar een nieuwe mooie en bijzondere kamerplant? Neem een kijkje in onze webshop!

Wil je nog meer Philodendron verzorging en koop tips? Lees nu alle Philodendron artikelen!
Lees ook alles over de Philodendron Pink Princess: Nog zo’n mooie en zeldzame Philodendron plant!
Heb of wil je een Philodendron Verrucosum? Lees nu alle tips!
Wil je je planten stekken? Lees nu alle stek tips!
Op zoek naar vetplanten met bloemen? Bekijk nu de 7 mooiste!
Heb of wil je een supermooie siernetel? Bekijk de Siernetel kopen & verzorging tips!
Heb of wil je een zeldzame tropische vetplant? Ontdek alles over de Madagascar jewel!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *